onsdag 2 februari 2011

Vidare mot nya utmaningar!

Nu har det blivit dags att äntligen köra igång termin två av vårt it-projekt. Jag vill börja med att tacka alla som fyllde i enkäten om förra terminen. Resultatet visar att de allra flesta är mycket nöjda med det upplägg vi hade. Några vill ha mer av inspiration och några vill ha mer tid till att jobba själva - många tyckte att det var bra när kollegor visade upp vad de provat på i klassrummet. och de allra flesta uppger att de har lärt sig en hel massa och kommit igång med it-användlingen på allvar. Och så är det ju en stor fördel att få ha tillgång till en netbook i arbetet och att det finns projektorer i taken såklart. Allt väl så långt men går vi nu vidare?

Tills vi ses på torsdag vill jag att ni alla funderar på vilket upplägg som passar vårterminen bäst. Vi har ett ett stort uppdrag i att sätta oss in i den nya läroplanen samtidigt som kommunen har bestämt att vi ska genomgå fortbildningen PIM. Hur kan vi integrera dessa två stora uppgifter i vårt projekt?

Kan vi använda tiden till att utveckla samarbetet i ämnesgrupperna genom att skapa material som ni kan ha gemensamt på en hemsida eller i en blogg?

Kan vi starta en blogg om implementeringen av läroplanen så att alla kan följa arbetet under processen?

Det finns så många möjligheter och det är viktigt att vi tänker till tillsammans så att alla får ut  mesta möjliga av den här tiden och mötet som sker på våra träffar.

Sara har lovat att visa oss något hon gjort med sina elever - är det någon mer som har exempel från klassrummet så säg gärna till att du vill visa upp det på torsdag eller vid ett senare tillfälle.


 

Det ska bli kul att träffas på torsdag!
-Åsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar